Umjesto floskula o Zagrebu na Savi koji se planira, ali se po tom pitanju ništa ne događa, Zagrebu treba konkretan iskorak na njegovu rijeku i to realizacijom trga na okretištu kod Savskog mosta i rekonstrukcijom pješačkog Savskog mosta. To je logična točka za prvi korak budući da je riječ o povijesnom mjestu izlaska Zagreba na Savu, ali i najživljoj točki na gradskim obalama Save.


Danas taj prostor s ogromnom frekvencijom korisnika nema ni najosnovniju komunalnu opremu, a ima potencijal izuzetnog trga i to jedinog na obalama rijeke.


Za početak, treba česmu za besplatnu pitku vodu, više klupa, nadstrešnice, javni wc, mogućnost pristupa rijeci i uređenje malog pristaništa za korisnike veslačkih sportova koji sve ove godine nemaju nijedan uređeni pristup Savi, a upravo na tome mjestu nalazi se najveća koncentracija zagrebačkih veslačkih klubova.


Prije svega, kao i za sve ostale natječaje, potrebno je raspisati javni arhitektonsko-urbanistički natječaj i paralelno predvidjeti proračunska sredstva za realizaciju projekta.

 

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?