Noćašnja akcija RF-a na gradilištu još jednih Bandićevih fontana. Fontane se grade, dobivaju se pinke i poslovi za podobne firme, ima sredstava i za Markićkine marševe, a za dječje vrtiće novca navodno nema.

Radnička fronta je noćas u zagrebačkoj ulici Hrvatske bratske zajednice, ispred novih Bandićevih fontana koje su u izgradnji, izvjesila poruku "Bandiću, za skupe fontane imaš, a za djecu, vrtiće i odgajateljice nemaš".

Odgajateljice su iscrpljene i premorene i ne zaslužuju kontinuirano smanjenje prava i omalovažavanje kojem su izvrgnute. One ne traže ništa posebno, već samo poštivanje Državnog pedagoškog standarda koji je donesen još 2008. godine a kojeg Grad Zagreb uporno krši, zbog čega odgajateljice i naša djeca borave u skučenim prostorima, prevelikim grupama, imaju nedovoljno kvalitetnu prehranu i neadekvatna ili nikakva sredstva za rad i igračke. Naravno da ni ovaj puta bahati gradski oci neće poslušati apele niti propise, već će im misli radije biti uperene prema svom luksuzu, poput kupnje novih automobila ili izgradnje nepotrebnih, skupih fontana.

Zato Radnička fronta ovom porukom šalje upozorenje gradonačelniku i gradskoj vlasti da će dati snažnu potporu svim daljnjim akcijama radnika i sindikata u vrtićima, te pri tom prozivati sve koruptivne i kriminalne radnje zbog kojih gradski čelnici sve češće odlaze na optuženičke klupe.

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?