Kad će neko mislit na nas radnice u shoping centrima,ili kvartovskim dućanima,nema tu kraja.Ja radim u stranom lancu mali kvartovski dućan nesmijem ga ni spomenut. Naizgled sve je divno,jedna osoba radi za 4-5ljudi,sve to mora stić u onih sedam sati plaćenih,ako ne,a niko to nemože jer nismo hobotnice...dolazi ranije i izlazi znatno kasnije a to je besplatno.Ako nećeš idi daj ima ko hoće..

Po 15-20dana nevidimo slobodnog…

(Iskustvo privremenoga rada za hrvatsku tvrtku u Njemačkoj od strane jednoga anonimnoga radnika iz Hrvatske - pismo objavljujemo u originalnom obliku kako smo ga primili)

- Prije nekoliko mjeseci zaposlio sam se u jednoj hrvatskoj privatnoj građevinskoj tvrtki koja je u Njemačkoj poslovala zajedno sa Konstruktom d.d. iz Splita. Radio sam na poslu izgradnje tunela blizu grada Ulma. Postavljali smo ogromne oplate i višesatno( preko osam sati) betonirali svaki drugi…

Splet okolnosti odveo me u jednom trenutku u Kaufland. Radio sam tamo kratko vrijeme, ali baš na odjelu "Mliječno". Na tom mliječnom odjelu su, između ostalog, jaja, upravo ona jaja koja se spominju u posljednjoj aferi koja se dogodila. Ta afera je zapravo smrt jednog djeteta, a okolnosti njegove smrti se još uvijek utvrđuju.


U jedno možemo biti sigurni: Kaufland nikada neće biti kriv za to. Nema niti jednog jedinog suda…

Jedno kraće vrijeme radio sam u ručnoj autopraonici po imenu "Ritmo" u vlasništvu obitelji Rostohar u ulici Božidara Adžije u Zagrebu. To je autopraonica u sklopu koje se nalazi birc koji službeno više ne radi no poslužuju se određeni gosti koje vlasnici poznaju te se u sklopu birca nalaze dvorane za ping pong sa pet stolova. Računi za pića i kave se naravno nisu izdavali te nije postojala blagajna koja…

[ovo radničko pismo prenosimo u autentičnom obliku, bez naknadnih intervencija]

Želim ispričati priču o prljavom i krvavom novcu. A to je novac Josipa Klemma.
Zapravo to je novac stvaran od strane ATJ-a Lučko, čiji je počasni član Josip Klemm.
Kompletna jedna skupina bivših i sadašnjih policijskih dužnosnika, specijalne policije(bivšei sadašnje, jedan je nedavno smjenjen), stoji iza tvrtke Klemm Security.
Od Dubrovnika, do Vukovara.

Zaštitarska tvrtka Klemm Security u samim počecima…

Ne javljajte se na ovaj oglas http://www.bika.net/posao/djelatnik-ca-autopraonici-m-z/818631

jer lik je teški prevarant i radit će te kao robovi u neljudskim uvjetima za jedva 2000 i kusur kuna. Dijelite dalje tako da više nikog ne iskorištava. Ja sam tamo radio i teško obolio od upale pluća jer kako sam naveo uvjeti su neljudski, nema prijave na puno radno vrijeme samo na pola i to jako teško, plaćen si 10 kn…

Radio sam tri godine u obrtu za građevinarstvo, vlasnika XY u jednom malom slavonskom mjestu kraj Đakova. Gazda je ostao puno dužan kolegama i meni. Nije mi htio dati radnu knjižicu da se prijavim na biro gdje bi imao nekakva prava.

Tražio je prethodno od mene da kod javnog bilježnika potpišem papir gdje piše da će mi moje zarađene novce vratiti kada ih bude imao na računu (što po njegovom…

Radim u jednoj zaštitarskoj firmi! Radi zaštite svog identiteta (posto moj gazda ima prste svagdje) neću se koristit imenima, ali cijela priča je istinita! Naime ne radi se toliko o problemu ugnjetavanja ili nekakvog mobinga (kojega je do nedavno i bilo) nego se radi o načinu na koji mene i moje kolege gazda firme doslovno pljačka! Dakle - firma za koju radim je na području grada Splita mislim najbrojnija što…

Muči vas situacija na poslu? Šef se ponaša prema vama k’o prema stoki? Ne plaćaju vam prekovremene? Besramno vas eksploatiraju? Imate sto muka na poslu, a nemate se kome izjadati?

Pošaljite nam sve svoje muke i sva svoja razmišljanja (možete i anonimno – a ne morate, ako mislite da zato možete imati problema, objaviti ni ime vašeg šefa i/ili firme) i objavit ćemo ih u svojoj rubrici Radnička pisma. Najzanimljivija…

Mnogi su se tokom svog studentskog staža okušali i u onom što se sada naziva studentskim radom. Kako je neki dan vlada RH pokušala dodatno oporezovati takvu vrstu rada, što je opravdano izazvalo reakciju i bijes studenata, donosimo i radničko pismo člana Radničke fronte i bivšeg studenta koji je bio prisiljen cijeli studij i raditi.

Iskustva nas koji smo na taj način radili - što zapravo stoji iza studentskog rada…

Autor: Zaštitar/član RF-a

U svjetlu nedavnog dvosatnog, neformalnog štrajka upozorenja zaštitara pratitelja vrijednosti u Splitu i još nekim dalmatinskim mjestima smatram da je dobar trenutak da se ukaže na neke probleme i specifičnosti dotičnog zanimanja.
Zaštitari se bave poslovima osiguranja osoba i imovine, a može se reći i jednostavnijim policijskim poslovima te imaju neke ovlasti kao privremeno oduzimanje slobode kretanja, provjera identiteta, osiguranje mjesta događaja itd.


Radi se zapravo o nekoj…

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?