Pobunimo se, otpor je moguć!

Radnička fronta nastavlja kampanju kojom pokušava upozoriti, osvijestiti i solidarizirati javnost s teškim uvjetima rada u trgovačkim lancima, a koji su samo jedan od primjera lošeg stanja radničkih prava u Hrvatskoj.
Stoga smo danas, 16. 10. 2016., održali još jednu našu simboličnu protestnu akciju u Intersparu i Plodinama u zagrebačkoj Areni (video u prilogu).
Posebno bismo htjeli naglasiti da smo u Plodinama prilikom akcije doživjeli spontani aplauz prisutnih radnica, a prava su nam nagrada bili njihovi osmijesi od uha do uha.

U trgovačkim lancima radi oko 100 000 ljudi. U većini slučajeva rade u vrlo teškim uvjetima - praktički im je zabranjeno sindikalno organiziranje i borba za svoja prava, prekovremeni se ne plaćaju, prisiljava ih se da kupuju proizvode kompanije u kojoj rade, dobivaju plaću (crkavicu, a vrlo često i minimalac) i u bonovima, rade prisilno i bez dodatnog plaćanja skoro sve nedjelje i praznike, većina lanaca ima premalen broj zaposlenih, na poslu ih se maltretira, često i otvoreno zlostavlja itd. To je sve javna tajna, a država tu ništa ne poduzima jer je, kao i uvijek, na usluzi krupnom kapitalu.

Radnička fronta smatra da ovakva oštra kršenja radničkih prava nisu dopustiva i da je jedini način da se to spriječi da se za takve oštre prijestupe uvede rigorozna kazna - oduzimanje imovine vlasnicima trgovačkih lanaca koji na tako brutalan način izrabljuju svoje radnice i radnike. Jedino tako oštre kazne, a ne pozivi kapitalu da se smiluje, mogu pomoći u sprečavanju robovlasničkih uvjeta rada.

Bolje uvjete rada i bolji život nam nitko neće pokloniti.

Živimo u društvu koje sve žrtvuje bogu profitu - profitu koji ide samo šačici tajkuna i velikih kompanija na vrhu.

Mi u Radničkoj fronti težimo tome da izgradimo društvo koje će gledati na interese radne većine, a ne isključivo na interese bogate manjine.
To možemo postići samo ako se udružimo i sami izborimo za takvo društvo.

Pridružite se - borba se nastavlja!

 

.be">
.be

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?