.be">
.be

Na aktualnom satu 14. sjednice gradske Skupštine postavili smo pitanje gradonačelniku što je napravio, s obzirom na njegove najave da će ići razgovarati s radnicima tvrtki u stečaju, a nakon što je odbacio zahtjev Radničke fronte i Lijevog bloka za pomoći radnicima i radnicama. Podsjećamo kako je gradonačelnik 15 dana od kada je Skupština na 11. sjednici 7. svibnja izglasala naš prijedlog Zaključak (inicijativu za otkup dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju) taj Zaključak on obustavio s obrazloženjem da je protuzakonit, nakon čega je sazvana izvanredna Skupština samo sa jednom točkom – glasanje protiv već izglasanog Zaključka o pomoći radnicima.

U političkoj trgovini čiji smo sadržaj naknadno mogli pratiti po medijima prijedlog je odbačen - Neovisni za Hrvatsku su u zamjenu za mjesto pročelnice Gradskog ureda za kulturu u samo 2 tjedna promijenili svoje mišljenje i glasali za obustavu našeg prijedloga pomoći radnicima.

Gradonačelnik je nakon te šarade najavio da će osobno stvar riješiti s radnicima, da ne trebate nas kao posrednike. Zbilja, dobili smo izvještaj neposredno prije 14. sjednice u kojem stoji da će se s radnicima Diokija razgovarati do rješenja problema (što god to značilo) a da se radnicama Kamenskog ne može pomoći jer je tvrtka brisana iz registra – što nije točno, jer iako je stečaj završen on se uvijek može otvoriti ukoliko pristignu neka sredstva za isplatu radničkih potraživanja. S ostalim radnicima i radnicama tvrtki u stečaju nije se išlo razgovarati.

Svakako pozdravljamo ove razgovore, iako moramo primijetiti da su oni direktna posljedica pritiska Radničke fronte i kluba Lijevog bloka, te da bez njih godinama s radnicima nitko nije razgovarao niti su se nudila bilo kakva rješenja. No, zanimalo nas je kada će te razgovore gradonačelnik dovesti kraju i kada bi radnici mogli očekivati isplatu svojih teško stečenih plaća? Jer ne bismo voljeli da sve završi kao s blokiranima gdje se u godinu dana riješio jedan od 900 slučajeva otpisa dijela duga, a Milan Bandić je na tom obećanju gotovo dobio izbore.

Gradonačelnik je našoj zastupnici odgovorio:
"E sad bogami vam neću više dati da poentirate na ovom, nakon ove diskusije vaše, sad ću ja poentirat i neću vas informirat što sam napravio na to imam sad ekskluzivno pravo."

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?