Gradonačelnik Milan Bandić je obustavio primjenu odluke Skupštine koja je izglasana da bi se pomoglo radnicama i radnicima tvrtki u stečaju! Bandić je sazvao izvanrednu sjednicu skupštine Grada Zagreba 22. svibnja u 17h na kojoj će tražiti novo glasanje i stavljanje izvan snage već izglasanog Zaključka za koji je većina u Skupštini digla ruku!

Na zadnjoj sjednici Skupštine Grada Zagreba, 7. svibnja 2018. godine, izglasan je prijedlog Radničke fronte i Lijevog bloka prema kojem je omogućeno da Grad Zagreb otkupi dio radničkih potraživanja prema trgovačkim društvima u stečaju. Ovime bi radnici i radnice tvrtki u stečaju, poput Kamenskog i Diokija, ali i Gredelja i svih drugih koji se nalaze u sličnoj situaciji, dobili dio svojih teško zarađenih plaća. Ovom su odlukom radnici i radnice Kamenskog i Diokija po prvi puta, nakon deklarativnih podrški i stiskanja ruku, trebali dobiti i materijalnu pomoć u iznosu od po 2-3 milijuna kuna, a pomoć bi se isplatila i svim radnicima i radnicama u Zagrebu koji imaju potraživanja prema svojim tvrtkama.

Bandić je najprije 15. 5. obustavio od primjene Zaključak (inicijativa za otkup dijela radničkih tražbina prema trgovačkim društvima u stečaju) kojim ga se zadužilo da u roku od 30 dana podnese Skupštini prijedlog rješenja o otkupu dijela radničkih tražbina prema trgovačkim društvima u stečaju, a zatim sazvao novu Sjednicu Skupštine na kojoj traži obustavu od primjene ove već izglasane odluke.

Radnička fronta i Lijevi blok će u ponedjeljak 11,00 sati, održati konferenciju za medije, u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 na kojoj će detaljno objasniti kako Milan Bandić, ironično kao predsjednik “Stranke rada i solidarnosti”, bez pravnog temelja, sabotira legalni Zaključak Skupštine Grada Zagreba koji bi barem malo poboljšao položaj radnika i radnica u Zagrebu.

Mi ćemo sve učiniti da u tome ne uspije. Radnici i radnice Zagreba - pobunite se!

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?