Radnička fronta o Proračunu i Prijedlogu programa organizacije manifestacija od gospodarskog interesa za Grad Zagreb za 2018.

Grad bi, prema svom obrazloženju Proračuna, trebao podržavati manifestacije koje potiču rast zaposlenosti, zapošljavanje teže zapošljivih osoba i projekte koji sprečavaju socijalnu isključenost. Start-upovi koje se ovako financira to ne postižu - riječ je o svega 2-3 sitna poduzeća godišnje, rast zaposlenosti je neznatan ili nikakav, ne zapošljavaju se teže zaposlive osobe, niti se radi o projektima protiv socijalne isključenosti. I oni koji jesu zaposleni rade za niske plaće, ne određeno vrijeme i u prekarnim uvjetima.

Riječ je o promoviranju voditelja projekta koji inače pljuju po javnom sektoru (iako od njega uzimaju novac), pljuju bez iznimke po svima koji rade u javnom sektoru, zagovaraju smanjenje radničkih plaća i prava, smanjenje i ukidanje socijalne države i tome slično. Projekt služi isključivo njihovoj samopromociji, zaradi i promicanju njihovih ideja koje idu na štetu radne većine u društvu.

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?