Radničko iskustovo u Jumbo pekari u Osijeku

Radničko iskustovo u Jumbo pekari u Osijeku

Radila sam 5g. u Jumbo pekari u Osijeku. Sjedište obrta je bilo na Vinkovačkoj bb. Sud sam dobila uz pomoć sindikata ali da bi presuda bila pravomoćna morala sam uzeti privatnog odvjetnika i tako sam dobila bitku na sudu, ali neisplaćene place nikad. 87 je potraživanja u FINA-i, ali još nitko nije uspio naplatiti niti kunu.

Tijekom suđenja Vaso i Mira Stokić su se fiktivno razveli a imovina je pripala njoj te zbog toga nema naplate jer on nema ništa od imovine.

Mira Stokic nam je svašta činila. Rad bez prijave, falsificiranje potpisa... Dolazili smo na posao u 5 ujutro a radno vrijeme je od 6, završavali u 22 sata i kasnije a radno vrijeme do 21h.

Puno toga ima u ovoj priči nažalost ali svi inspektori koji su dolazili bili su Miri Stokić i prijatelji.

U jednoj firmi sam poslije toga dobila posao. Kako sam tada navršila 50g .dobili su poticaj za mene godinu dana. Plaća i svi doprinosi bili su im plaćeni kroz te poticaje.

Država je firmi kroz poticaje uplaćivala po stručnoj spremi 4200kn ali sam morala, kad dobijem uplatu plaće od države u firmu donijet razliku place do minimalca i njima dati.

Bila sam sretna što dobijem placu redovno, šutjela i radila Nakon tri godine rada i nepravde jednostavno sam jedan dan dala otkaz i otišla raditi van Hrvatske. Evo sad već radim 5g. Teško je bez djece i dragih ljudi, ali sam puno postigla.

I nikada si to ne bih vise dozvolila. Takvo ponižavanje.