Zastupnica Radničke fronte u Gradskoj skupštini Miljenka Ćurković ustrajnim je djelovanjem i zagovaranjem izborila značajnu pobjedu za blokirane stanovnike Zagreba koji su u blokadi preko godinu dana.
Na temelju njezinog prijedloga za redefiniciju prihodovnog cenzusa za blokirane umirovljenike, stigao je odgovor Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, koji u službenom očitovanju kaže:

"Obzirom je Grad Zagreb usmjeren na pomoć u zadovoljavanju životnih potreba svih svojih građana, neovisno o životnoj dobi, ovaj Ured pristupio je izradi kriterija za ostvarivanje prava na pomoći u naravi onih sugrađana koji su u blokadi duže od godine dana. U tijeku je izrada Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi u kojoj će se definirati mjere i kriteriji za pomoći Grada Zagreba blokiranim sugrađanima. Predložit će se kriteriji za ostvarivanje prava na pomoć u obiteljskim paketima, prehranu u pučkoj kuhinji te pomoć u kući. Važno je istaknuti kako je provedbi navedenih pomoći moguće odmah pristupiti bez znatnijih financijskih opterećenja proračuna Grada Zagreba."

Dakle, moguće je - i jedno jedino mjesto u Skupštini može proizvesti važan rezultat!

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?