Dostavljeno je očitovanje Ministarstva zdravstva u vezi vlasništva sojeva virusa za proizvodnju cjepiva Imunološkoga zavoda, no očitovanje je nepotpuno što znači da nije procijenjena vrijednost sojeva te nije navedeno da su u vlasništvu države. Također, nije odgovoreno hoće li i ostati u vlasništvu države.

Na inzistiranje naše zastupnice Miljenke Ćurković, tražili smo da nam dostave odgovor i rekli da nije prihvatljivo da virusi budu na dijelu Imunološkog zavoda koji je trgovačko društvo, umjesto da ostanu u vlasništvu i pod nadzorom države radi mogućih zloupotreba, ukoliko ih se bude tretiralo kao robu.

Stiglo je i očitovanje bolnice Sveti Duh u kojoj se dijaliza odvija u većinski privatnom prostoru, a dok je bolnica suvlasnik s tek 10%. Očitovanje je muljaža, a ravnatelj se izvlači da je tako odredila bivša uprava i da on ne zna zašto je to tako.
Tražili smo ga da dođe na sljedeću sjednicu i dovede bivšeg ravnatelja i ekipu koja je odlučivala tada o tome, da nam objasne o čemu se radi. Također smo tražili da nam daju više podataka o firmama koje dobivaju poslove na javnim nabavama u Gradu, jer je očito da su ponuditelji uvijek samo jedna ili dvije firme, a mi smo dobili očitovanje samo s imenima firmi i bez ikakvih podataka. Inzistirali smo na podrobnijim izvještajima o tim firmama. Posebno smo zatražili detaljan izvjestaj o firmama koje dobivaju poslove čuvanja ljudi i imovine u Gradu i Holdingu, na koje se troši 60 milijuna kuna.

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?