U 28. 11. (srijeda) u 18 sati će se u knjižari Ribook (Ul. Janeza Trdine 9A) održati predstavljanje Šibenske deklaracije. Na tribini će govoriti Katarina Peović (Radnička fronta), Dragan Markovina (Nova ljevica), Hrvoje Štefan  (Radnička fronta) i Kristofor Štokić (socijalistička radnička partija).

8. rujna 2018. godine u Šibeniku je potpisana Deklaracija lijevih stranaka Nove ljevice, Radničke fronte, Socijalističke radničke partije i ORaH-a, u medijima nazvana "Šibenska deklaracija". Deklaracija je začetak okupljanja lijevih političkih stranaka, pojedinaca, udruga, inicijativa i pokreta. 

S Rijekom počinje predstavljanje Šibenske deklaracije i "Lijevog bloka" - kako su okupljene oko Šibenske deklaracije prozvali mediji.

Kako se približavaju izbori za Europski parlament, predsjednički izbori a onda i parlamentarni izbori stranke Šibenske deklaracije pokušati će ujediniti sve lijeve snage koje se mogu i žele oduprijeti vladavini elita koje štite svoje interese na račun većine – onih koji žive od svojeg rada, nezaposlenih, umirovljenika, studenata, blokiranih i iseljenih. Ujedinjena ljevica ostaje jedina alternativa poraženoj socijaldemokraciji koja je potpuno napustila čak i bilo kakve natruhe lijevih pozicija i zalutala u promociju "slobodnog tržišta" i nekritičnosti prema kapitalu, odustajući od svake objektivne ekonomske analize prednosti i mana tržišno orijentirane ekonomije, a u korist većine ljudi.

Predstavljanje Šibenske deklaracije, ne slučajno, počinje u Rijeci gdje se zbiva jedna od najvećih borbi radnika do sada. Ljevica poziva radnike da ne odustaju od svojih zahtjeva, te beskompromisno (a to znači bez planova za nekretninski biznis, bez otpuštanja, bez prodaje) staje uz radnike.

U Rijeci će predstavnici stranaka Šibenske deklaracije predstaviti ciljeve Deklaracije i programske osnove koje predstavljaju minimalni zajednički nazivnik onoga što bi se trebalo nazvati ljevicom, te će predstaviti planove za predstojeće razdoblje.

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?