Radnička fronta Istra želi izraziti svoju punu podršku hrabrom činu sada već bivšeg dekana pulske Politehnike Davora Miškovića, koji se javno pokajao, ali što je još bitnije i otvoreno progovorio o tome kako je Dijanu Drandić, suprugu IDS-ovog predsjednika županijske skupštine Valtera Drandića, na Politehnici zaposlio “po nagovoru” IDS-ovog župana Valtera Flege. I to baš sada, kada još odjekuju riječi kojima je IDS-ov gradonačelnik Pule Boris Miletić pokušao oprati ruke od IDS-ove ogromne odgovornosti i upletenosti u uništenje Uljanika: “nikada nismo kadrovirali, ali nikada, nikada, nikada”.

Ovime je Mišković prvi javno iz prve ruke progovorio o sveopćem klijentelizmu i nepotizmu kojeg diljem Istre na svim zamislivim razinama provodi ova stranka. O klijentelizmu, nepotizmu i korupciji koji su do sada bili “javna tajna”, ali ih se jednostavno nije moglo “dokazati” jer se o njima šutilo. Sada, kada je zajednica (ne zaboravimo hrabre istupe nastavnog kolektiva te studentica i studenata) počela javno pričati, sada šuti župan Flego, koji više od osam dana ne odgovara na upite novinara o svojoj ulozi u zapošljavanju Dijane Drandić na Politehnici. Nego poručuje pitajte Daglasa Koracu (opet, naravno, IDS),  a Koraca mrtav hladan - pitajte Flegu.

Došlo je vrijeme da se narod Istre prestane tretirati poput stada ovaca!  Zbog same sumnje na klijentelizam, Radnička fronta Istra zahtjeva hitnu i neopozivu ostavku IDS-ovog župana Valtera Flege! Neka eventualnu nevinost slobodno dokazuje kao privatna osoba, a ne sa mjesta nominalno najmoćnijeg čovjeka Istre.

U ovakvim okolnostima, podnošenje ostavke je minimum političke pristojnosti, ali teško da će išta manje od prijevremenih izbora biti dovoljno da povrati i djelić potpuno uništenog povjerenja stanovništva u lokalnu i regionalnu vlast nakon svih IDS-ovih afera i duboke umiješanosti u poslove s Dankom Končarom i sada već zloglasnom Upravom Uljanika.

Još jednom iskazujemo punu podršku studenticama i studentima, nastavnom kolektivu Politehnike i Davoru Miškoviću. Stanovnike Pule i Istre pozivamo da se solidariziraju u njihovoj borbi, pa čak i više od toga: da se ugledaju na njih i ohrabre se progovoriti o klijentelizmu i korupciji kojima svjedoče te tražiti odgovornost od onih koji ih provode, počevši sa županom.

Ne damo Politehniku, ne damo Pulu!

Radnička fronta Istra

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?