Grad Zagreb i njegov gradonačelnik Milan Bandić je predložio na zadnjoj sjednici Gradske Skupštine linearni otpis 10.000 kuna bruto blokiranim dužnicima prema Gradu bez ikakvog kriterija (moramo napomenuti da u tu kategoriju spadaju, primjerice, vlasnici poslovnih prostora).

Mi, kao RF, reagirali smo na takvu mjeru linearnog otpisa bez ikakvog kriterija prema Gradu, primorani, jer se socijale nisu ni sjetili, a u tu kategoriju uglavnom spadaju blokirani zbog režija Holdingu.

Mjera otpisa dugova blokiranima prema Zagrebačkom Holdingu je nastojanje RF da se ublaži izostanak socijalnog kriterija kod otpisa dugova, jer se Bandić sjetio dužnika prema gradu, kako smo već naveli, a 925 blokiranih za režije koji čekaju dvije godine na otpis dugova i socijalno ugroženih - nije.

Budući da je Bandić i grad Zagreb odlučio linearno otpisati, bez kriterija, dug blokiranima prema Gradu za javna davanja (zakup poslovnih prostora, najam terasa, komunalna naknada), a da ljudi, koji imaju mala primanja i socijalno su u teškoj situaciji, dakle penzioneri, nezaposleni i sl., s dugotrajnim blokadama računa, a koji su blokirani zbog neplaćenih režija Zagrebačkom Holdingu nisu b.ili predloženi za otpis duga, unatoč činjenici da ih je Bandić osobno pozvao da podnesu zahtjeve za otpis troškova i obročnu otplatu duga još 2016. i 2017. i to uoči izbora, naša zastupnica u Gradskoj skupštini je uočila nepravednost i socijalnu neosjetljivost kod donošenja mjera za otpis dugova blokiranima, jer se jednima oprašta (bez kriterija), a sirotinje se i ne sjeti, pa je bila dužna reagirati da se socijalna nepravda bar malo ublaži.

Stoga ga je na aktualnom satu u Gradskoj Skupštini, u sklopu 16 sjednice 13. rujna 2018., Radnička fronta na to podsjetila.

Odluke o otpisu Holdinga i njegovih poduzeća su donesena 19. 9. 2018.

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?