Danas su se po cijelom gradu Rijeci pojavili plakati koji pozivaju na promociju filma i knjige ustašofila, revizioniste i fabrikanta povijesti Romana Leljka. Radnička fronta Rijeke i Kvarnera odradila je minijaturnu akciju s jasnom porukom: 83145. Upravo je to pojedinačni poimenični do sada utvrđen broj ubijenih u koncentracijskom logoru Jasenovac. Zadnji val revizije povijesti i rehabilitacije ratnih zločinaca i zločinačkog ustaškog pokreta traje već nekoliko godina. U ovaj projekt uključeni su mnogi, a kao što vidimo na ovo nije imuna niti Vlada, pojedine braniteljske udruge i dio crkvenog klera što je posebno degutantno. Od vlade čiji ministar pokapa fašističke vojnike uz državne počasti ne očekujemo da će ovakve pojave i falsifikatore osuditi, već samo još fino financijski pokriti. Crkva pak po cijeloj Hrvatskoj ovakvim manifestacijama ultradesničara i neofašista redovito ustupa prostor i infrastrukturu. Od tih aktera ne možemo očekivati puno.

No ovim putem pozivamo lokalne zajednice, općinske i gradske uprave, sve slobodoljubive ljude da u svom mjestu na pojavu ovakvih događanja brzo reagiraju, i da iste plakate uklone i ne daju prostora neofašistima da predstavljaju svoju zločinačku ideologiju. Negatorima Holokausta ne smijemo dati da u našemu gradu slobodno predstavljaju svoje nakaradne ideje i iskrivljuju historijske činjenice. 

Zahtijevamo od Grada Rijeke, gradonačelnika i cijele gradske uprave da promptno reagiraju i krenu s uklanjanjem fašistoidnih plakata koji su danas prekrili grad.

83145 ubijenih u logoru Jasenovac i milijuni ljudi pobijeni u cijeloj Evropi radi rase, vjere i narodnosti zahtijevaju da na ovakve pojave svi zajedno reagiramo, da ih osudimo i maknemo iz javnog prostora te da ih pošaljemo na smetlište povijesti gdje i pripadaju. 

Radnička fronta Rijeke i Kvarnera

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?