Skoro sve hrvatske stranke govore skoro isključivo o "poduzetnicima" (kapitalistima). Radnike se spominje vrlo rijetko, a kad ih se i spomene, onda je to u kontekstu siromaha, jadnih i siromašnih, kojima je, eto, teško, ali što se tu može... Kao da je tlačenje radnika nešto apstraktno i neuhvatljivo, bez ikakvih krivaca, kao vremenske nepogode.

S druge strane, stranke koje tvrde da su "lijeve", "antisistemske" ili u sebi imaju naziv "rad", "radnici" i sl. nešto češće spomenu radnike, ali uvijek tu dodaju i "poduzetnike", da se ni slučajno ne bi pomislilo da imaju nešto protiv kapitalista ili kapitalizma.

Naime, u kapitalizmu je to nužno tako - sve su sistemske stranke u službi kapitala i to većina njih, ako pažljivo slušate, čak i priznaje. Uvijek je tu kuknjava kako je "poduzetnicima" teško, a za radnika koga briga. Kao da "poduzetnici" čine većinu društva a ne obrnuto.

RF je tu, kao prava antisistemska stranka, iznimka - mi otvoreno kažemo da se borimo isključivo za radnike (uključujući i trenutno nezaposlene radnike, bivše radnike tj. penzionere i buduće radnike tj. studente) te sve obespravljene, potlačene i osiromašene (ne, "poduzetnici" tu ne spadaju). Za kapitaliste se ne borimo i nikada se nećemo boriti.

Mi smo jasno klasno određeni - kao, uostalom, i sve druge strane. Samo što se mi jedini borimo za radničku klasu, dok se svi ostali bore za kapitalističku klasu, koliko god to ne htjeli priznati.

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?