Glasajte za RF!

Glasajte za RF!

Drage radnice i radnici, simpatizerke i simpatizeri, drage suborkinje i suborci...

Uskoro su EU-izbori. Na njima, kao što vam je poznato, sudjeluje i Radnička fronta - u koaliciji SA SRP-om, na broju 23.

Kao što znate, RF nije jedna od onih stranaka koje prodaju maglu. Mi otvoreno kažemo da ne vjerujemo i ne podržavamo ovaj ekonomski i politički sistem - ne podržavamo kapitalizam i ne vjerujemo u lažnu liberalnu (kapitalističku) "demokraciju".

Mi otvoreno kažemo da je ovakva EU kakva postoji ekonomska zajednica koja primarno funkcionira u korist krupnog kapitala - poglavito onoga u razvijenim zapadnoevropskim državama.

Mi otvoreno kažemo da se prave promjene neće i ne mogu dogoditi na izborima.

Mi otvoreno kažemo da "demokracija" koja ovisi o novcu (ponajprije novcu kapitalista) i medijima (u vlasništvu kapitala ili u rukama režima koji služe interesima kapitala) nije prava demokracija.

Mi otvoreno govorimo da nama izbori ponajprije služe kao prilika za promoviranje svojih ideja u javnosti i prilika da, nakon eventualnog uspjeha na izborima (kao npr. u Gradskoj skupštini u Zagrebu u koju smo ušli), dobijemo financijska sredstva za daljnju borbu i rad (prosvjede, akcije, pomoć radnicima...).

No ipak, unatoč tome svemu, pozivamo vas da na ovim izborima iziđete na glasanje i zaokružite RF i listu broj 23.

Ne zato što vjerujemo u nekakvu demokratičnost ove farse od demokracije. Ne zato što vjerujemo u to da se prave promjene događaju preko izbora.

Nego zato što svaki vaš glas za RF znači jedan glas više za jedinu političku opciju koja se beskompromisno bori protiv kapitalizma, za demokratski socijalizam 21. stoljeća, za prava radništva, za prava žena, za ekonomiju dostojnu čovjeka, za slobodno i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo, za stanogradnju u službi čovjeka a ne kapitala...

Ne možemo vam garantirati da ćemo uspjeti - ali možemo vam garantirati da se nikada nećemo predati. I da nikada nećemo odstupiti od svojih ideala.

Svaki vaš glas, makar samo jedan, čini RF još jačim. Glas po glas, sve smo jači i imamo tim veću mogućnost utjecati na situaciju oko sebe.

Ne, ovo što sada imamo nije prava demokracija i prave se promjene ne mogu dogoditi preko izbora, ali to ne znači da svaki vaš glas za RF neće nama itekako puno značiti.

Stoga iziđite na izbore i glasajte za RF i listu br. 23 na EU-izborima! I nemojte samo vi izići nego agitirajte - nagovarajte i druge da iziđu. Nagovorite i članove svojih obitelji, prijatelje, susjede, poznanike... Objasnite im tko smo i za što se borimo. Pomozite i nama i sebi u borbi za radikalne promjene koje nas jedine mogu spasiti!

Danas na izborima, sutra na ulicama! RF i lista broj 23!