Radnička fronta povodom godišnjice oslobođenja Zagreba i pobjede nad fašizmom istaknula crvenu zastavu na Kuli Lotrščak

Radnička fronta povodom godišnjice oslobođenja Zagreba i pobjede nad fašizmom istaknula crvenu zastavu na Kuli Lotrščak

RF je izvjesio crvenu zastavu na Kuli Lotrščak kako bi time odao počast osloboditeljima Zagreba, svima koji su dali doprinos antifašističkoj borbi i svim žrtvama fašizma. Osim počasti Narodnooslobodilačkoj vojsci također su osudili rastući povijesni revizionizam i pozvali na borbu za društvo slobodno od diskriminacije i progona, ali i društvo kojem temelj neće biti privatni profit.

Radnička fronta iznosi kako je odabrala crvenu zastavu zbog toga što ona predstavlja krv prolivenu u borbi protiv fašizma, kao i krv žrtava fašističkog terora, ali i boju radničkog pokreta i socijalističke opcije koji su stali na čelo otpora fašizmu. Dok je ta boja bila dominantna u našem društvu, tvrde, doživljen je neviđen razvoj infrastrukture, ekonomije, kulture, obrazovanja i svih drugih aspekata društva, za koje smatraju da su okrenuti u drugom smjeru posljednjih 30 godina.

photo5814407360049952542

Za RF antifašizam iz kojega su odstranjeni komunisti predstavlja grubi povijesni falsifikat koji treba služiti narativu o „dva totalitarizma“. Također drže da se namjerno umanjuje prešućuje uloga srpskog naroda u Hrvatskoj u antifašističkoj borbi, a korištenje žrtava ustaškog genocida u dnevnopolitičke potrebe, bilo Vučićeve, bilo Milanovićeve, najstrože osuđuju.

Na kraju su pozvali sve da se bore za bolje društvo koje će biti slobodno od diskriminacije i progona na etničkoj i drugim osnovama, ali i za društvo koje će biti zasnovano na suradnji i osiguravanju ljudskih potreba, a ne na privatnom profitu. Smatraju da se samo takvo društvo može suprotstaviti suvremenim izazovama poput pandemije koronavirusa i klimatskih promjena.

photo5814407360049952543

Galerija fotografija